The easiest care

Verzorging

Easycare

De Kalanchoë is de makkelijkste plant om te verzorgen. Een beetje water en een beetje zon. Dat is alles wat ze nodig heeft.

Kalanchoë doet het zowel binnen én buiten goed met weinig verzorging. 

leaf, meaty, thick sheet greenhouse
watering can, water, zinc

Tips voor buiten

Ompotten
Je kunt de Kalanchoë in de pot buiten zetten, maar ze kan ook worden omgepot. Ook kan de Kalanchoë in de volle grond worden geplaatst. Wacht hier wel mee totdat alle vorst uit de grond is. Om daarvan zeker te zijn kun je het best wachten tot half mei.

Zon
Zet de Kalanchoë het liefst op een lichte plaats. Zelfs in de felle zon gedijt de Kalanchoë prima. 

Water en voeding
Buiten bloeit de plant nog rijker en uitbundiger dan binnen. En veel water heeft hij niet nodig: een matig vochtige grond is perfect. Maandelijks een scheutje plantenvoeding is voldoende.

Naar binnen
Haal de planten in het begin van het voorjaar ’s avonds naar binnen als het onder de 10 graden is ’s nachts. Vanaf half mei kun je er zeker van zijn dat je ze ’s nachts ook buiten kunt laten staan. 

Tips voor binnen

Water geven
Geef jouw Kalanchoë in de zomer wekelijks een scheutje water. In de winter elke veertien dagen. Dit zal ervoor zorgen dat ze maandenlang plezier geeft en bloeit.

Voeding
 Je kunt jouw Kalanchoë elke 2 á 3 weken een scheutje plantenvoeding (voor vetplant) bij het gietwater toevoegen. Zo blijft ze nog langer mooi.

Temperatuur
Kamertemperatuur is ideaal, maar jouw Kalanchoë doet het ook uitstekend bij temperaturen tussen de 10°C en 25°C. 

Plaats in huis
Plaats je plant bij voorkeur op een lichte plaats. De Kalanchoë kan goed tegen felle zon, dus in een vensterbank op het zuidwesten is geen probleem. Zorg wel voor genoeg water.

Comsumptie
Nee, de Kalanchoë is een sierplant en niet geschikt voor consumptie.

sunrise, mountains, silhouette